Varför skicka blommor är alltid en bra idé i Spanien

När man tänker på Spanien, kan man genast föreställa sig soliga stränder, tapas och flamenco. Men Spanien är också känt för sina vackra blomsterarrangemang och starka blomstertraditioner. Att skicka blommor är en viktig del av spansk kultur, och det finns många anledningar till varför det är en bra idé att skicka blommor i Spanien. I denna artikel kommer vi att diskutera varför blommor är så viktiga i Spanien och varför det alltid är en bra idé att skicka dem.

Blommor i spansk kultur

Att ge blommor är en gammal tradition i Spanien och det finns många tillfällen då man ger blommor. Ett exempel är Dia de Todos los Santos (alla helgons dag) då det är vanligt att besöka gravar och lägga blommor på dem. Ett annat exempel är La Feria de Abril (aprilfesten) i Sevilla, där kvinnorna bär färgglada klänningar och blommor i håret.

Att skicka blommor som gåva

Att skicka blommor som gåva är vanligt i Spanien och det är en uppskattad gest. Oavsett om det är en födelsedag, bröllop eller en begravning, är blommor en symbol för kärlek, respekt och beundran. Att skicka blommor visar att man tänker på personen och att man bryr sig om deras välbefinnande.

Populära blommor i Spanien

Spanien är känt för sina vackra blommor och det finns många populära blommor som används i arrangemang. Här är några av de vanligaste blommorna i Spanien:

Röda rosor

Röda rosor är en symbol för kärlek och passion och är en vanlig blomma som skickas som gåva i Spanien.

Liljor

Liljor är en symbol för renhet och oskuld och är vanliga i brudbuketter och begravningar.

Gerbera

Gerberor är en av de mest populära blommorna i Spanien och finns i många olika färger. De symboliserar glädje och lycka.

Solrosor

Solrosor är en symbol för vänskap och är en vanlig blomma att ge till en vän eller en kollega.

Att skicka blommor i Spanien

När man skickar blommor i Spanien är det viktigt att ta hänsyn till den spanska kulturen. Här är några tips att tänka på:

Färgen på blommorna

Färgen på blommorna kan ha olika betydelser i Spanien. Till exempel symboliserar vita blommor sorg, medan röda blommor symboliserar passion.

Blommornas antal

Antalet blommor kan också ha olika betydelser i Spanien. Till exempel är det inte vanligt att ge en bukett med 13 blommor